Programma’s

Steden, Locaties en Scholen

De Ruud van Nistelrooy Academy is in september 2010 in Oss en Eindhoven van start gegaan. Ruud wilde graag beginnen in de omgeving waar hij zelf is opgegroeid. De kinderen daar helpen waar Ruud zijn roots liggen. Daarna heeft er uitbreiding plaats gevonden naar Den Bosch. Later volgde ook Enschede en in september 2014 startte er een Academy groep in Utrecht.

Ruud´s droom is om er een landelijke organisatie van te maken. Om zoveel mogelijk kinderen te helpen in de groei van hun ontwikkeling.

Oss

In Oss maken we gebruik van het sportcomplex van RKSV Margriet. We ontvangen daar kinderen van de volgende scholen: Elzeneind, De Blinkerd, Sterrebos, De Telescoop en Poolster.

Eindhoven

In Eindhoven kunnen we terecht bij RKSV Tongelre en VV Gestel. Kinderen van respectievelijk De Driesprong en De Kameleon zien we daar wekelijks.

Den Bosch

Bij de gemeente Den Bosch zijn we welkom bij CHC/Orka en vangen we kinderen op van de scholen KC Westerbreedte, ´t Boschveld, De Kruisboelijn en De Kwartiermaker.

Enschede

Op maandag en donderdag komen er in Enschede groepen samen bij Victoria ‘28. Daar verwelkomen wij kinderen van de volgende scholen: De Windroos, Prins Mauritsschool en Het Lang.

Utrecht

In Utrecht zijn we te vinden in het pand van de Barracuda Zeeverkenners met kinderen van De Ariënsschool en Johannes de Doper.

Selectieprocedure in het kort

In een groep zitten 15 kinderen. Wij werken samen met scholen die de kinderen selecteren. Dit betekent dat je je als ouder/verzorger niet direct bij de Academy aan kunt melden. De kinderen komen altijd uit groep 6,7 en 8.

In een groep zitten 15 kinderen. Wij werken samen met scholen die de kinderen selecteren. Dit betekent dat je je als ouder/verzorger niet direct bij de Academy aan kunt melden. De kinderen komen altijd uit groep 6,7 en 8.

Deelnemende scholen selecteren zelf de kinderen onder andere op basis van de volgende criteria:

– problematische thuissituatie
– moeite met het bijbenen op school ogv leren, concentratie en (groeps)gedrag
– te laag zelfbeeld

Belangrijke noot bij de selectie: wij bieden geen psychische hulp. Wij streven altijd naar een groep met diversiteit qua leeftijd en verdeling van jongens en meisjes.

Kinderen met autisme of adhd kunnen, indien deze stoornis de oorzaak is van stagnatie in de persoonlijke en sociale ontwikkeling, ook deelnemen aan de RvN Academy.